HISTÒRIA HOTEL UNIVERS

La història de l’ hotel Univers d’Encamp està lligada a l’ historia de la família Casellas. És una d’aquelles històries apassionants que uneixen passió, amor i dedicació a una professió. L’hotel Univers té més de 50 anys d’història i l’actual és la seva segona generació i des de llavors sempre s’ha treballat per rebre i atendre de la millor manera als milers d’hostes que han passat per l’hotel en aquests anys.

L’Hotel, inicialment, es trobava ubicat a peu de la carretera d’Andorra la Vella a França, era parada obligada de l’incipient turisme que desprès de la guerra arribava sobre tot des de França. L’any 1936 una gran riuada va malmetre molts edificis d’Encamp, un dels edificis que va desaparèixer va donar pas a l’Hotel Progrés (foto), construït a finals dels anys 30.

La Palmira i en Marcel·lí, pares de l’Anna, actual propietària juntament amb el seu marit en Jaume, eren catalans vinguts a treballar a Andorra al sector de l’hostaleria, es van conèixer aquí, es van casar i van decidir establir el seu propi negoci, l’Hotel Univers, en el mateix espai que ocupava l’antic hotel Progrés. Això era l’any 1962. L’any 1973 van donar un important salt cap al nou edifici on ara es troba l’Hotel Univers, just al costat del riu i de les escoles d’Encamp, un edifici modern preparat per les noves exigències i necessitats del turisme dels anys 70.

Així va ser fins que la filla d’ambdós, l’Anna i en Jaume, van prendre el relleu fins avui. L’Anna i en Jaume han treballat amb il·lusió i perseverança, fent millores i renovacions contínues per mantenir l’Hotel Univers com un dels referents d’Encamp.

A l’Hotel Univers ens encanta rebre cada dia els nostres clients com si fos el primer dia que es va inaugurar l’hotel ara fa més de mig segle. Cuidem els detalls, l’atenció al client perquè se senti acollit com a casa seva. La nostra cuina també és com la d’abans, autèntica, amb productes frescos, ben elaborada i amb receptes de sempre. L’esperem a Encamp, a l’Hotel Univers.